Fudbaleri Željezničara reprezentativnu pauzu proveli su na liderskoj poziciji. Da bi izabranici Milomira Odovića naredno kolo dočekali na vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras im je potrebna pobjeda u domaćem susretu protiv bijeljinskog Radnika.

U najavi utakmice strateg najtrofejnijeg bh. kluba kazao je kako je njegov tim reprezentativnu pauzu proveo radeći na kondiciji, ali i unapređenju same taktike.

Odović će večeras Radniku suprotstaviti: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Osmanković, Rodin.

Zanimljivo da ni ovoga puta, kao ni za gostovanje na Pecari u prošlom kolu, u konkurenciji za utakmicu nisu Vranješ i Arežina, a na klupi domaćeg tima ostali su:  Fejzić, E. Šehić, A. Šehić, Osmanović, Veselinović, Dacić i Hajdarević.

S druge strane Mladen Žižović će na travnjak Grbavice poslati sljedećih 11 fudbalera: Lučić, Franić, Đelmić, Vasić, Popara, Šantić, Peo, Hadžić, Đurić, Aleksić, Merajić.

Radnikove rezerve večeras su: Marković, Radović, Brković, Despotović, Glišić, Motika, Isić.

Pravdu na meču koji na stadionu Grbavica počinje od 19.30 sati, uz direktan prenos na platformi MojaTV, dijelit će Luka Bilbija iz Banje Luke.