Ponovio je to nekoliko puta u zadnjih sedam dana, ali čini se da je opet obmanuo javnost.

Kako piše Jutarnji, radi se o običnom spinu, jer, prema njihovim informacijama Mamić ne odustaje od borbe za Modre. Naprotiv, prema istom izvoru, posljednjih dana ponovno je intenzivirao svoje namjere, razbudio svoj klupski ogranak, i s najvjernijima započeo nova lobiranja, koja bi, navodno, tokom dvije sedmice trebala dobiti puni zamah brifingom u Banjoj Luci.

U prijevodu, ne da Mamić nije odustao od fudbala, već nije odustao ni od borbe za Dinamo. I, zapravo, nikad ni nije. A odustajanje može donijeti jedino poraz na skorašnjoj klupskoj Skupštini.

- Malo se samo prikrio, pustio u eter rečenice koje su, očito, imale namjeru pasivizirati protivnike i vjerovatno ih opustiti, ali u pozadini, telefonske linije na relaciji Zagreb - Međugorje nikad nisu zamrle. A posljednjih su dana dodatno užarene.

Znak je to i Antoliću, ali i Mirku Barišiću, koji se prema posljednjim informacijama nema namjeru odmaknuti od Antolića, no u novoj Mamićevoj ofenzivi, Barišiću će u namjeri da očisti Dinamo od Mamića, nema nikakve sumnje, trebati baš svaki saveznik - navodi Jutarnji.

Bivši čelnik Dinama zbog izvlačenja oko 14 miliona KM iz kluba pravomoćno je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora, zbog čega je i pobjegao u BiH.