Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić sa direktorom firme Sela Seadom Tutićem, završeni su radovi na sanaciji spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.

Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava Općina Centar.

Zamijenjene su oštećene i polomljene kamene ploče na spomeniku i na platou. Također su zamijenjeni oštećeni stubovi na ulazu u spomen-obilježje, polomljene klupe, gazišta na stepeništu, te polomljene česme. Nakon radova na sanaciji spomen-obilježja izvršeno je i hortikulturno uređenje, te postavljena nova solarna i LED rasvjeta.

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći, navodi se u saopćenju Općine Centar.