open-navfaktor-logo
search
Novo pojačanje
"Za maštovitiji fudbal": Bivši igrač Želje potpisao za Sarajevo
Adnan Šećerović u naredne dvije godine bit će jedan od nosilaca igre Fudbalskog kluba Sarajevo.
09.01.2022. u 19:02
get url
text

Za maštovitiji fubal na Koševu stigao je Adnan Šećerović, objavilo je Sarajevo.

- Drago mi je što sam postao dio Bordo kolektiva i nadam se da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate, te da ću navijače učiniti ponosnim svojim igrama na terenu - istakao je Adnan Šećerović, igrač sa fudbalskim iskustvom iz nekoliko zemalja, kojeg krasi odličan pregled igre i smirenost koja je potrebna svakom timu.

Iz Sarajeva su zaboravili spomenuti podatak da je fudbaler iz Živinica od juna 2016. do januara 2017. bio član Željezničara.

- Veznjak dolazi u Sarajevo iz armenskog Pyunika, a tokom karijere nastupao je u holandskoj Eredivisie, grčkoj Larisi, austrijskoj Erste Liga, latvijskoj Rigi, a dobar je poznavalac i Premijer lige BiH. Adnan će bordo dres obući u najboljim igračkim godinama a u Klubu ističu zadovoljstvo što je fudbaler njegovih kvaliteta stigao na Koševo - saopćeno je iz Sarajeva.

- Sarajevo želi igrati napadački fudbal, a Šećerović je važan čovjek za taj posao. Adnan je savršeno pojačanje u našem timu, kako na terenu, tako i u svlačionici jer je riječ o sjajnom karakteru, koji se ne boji preuzeti odgovornost, pogotovo u igri pod pritiskom, a upravo nam to u ovom trenutku treba - istakao je predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić i poželio Šećeroviću dobrodošlicu u klub.

Kako je objasnio, Adnan će svojim prisustvom biti podrška mlađim igračima da još više napreduju uz njega. Inače, Mirvić je poručio da ovo nije kraj kada je riječ o dolascima igrača.

Ranije je Sarajevo potpisalo ugovor s Asmirom Suljićem, a sutra će biti predstavljen trener Aleksandar Vasoski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.