open-navfaktor-logo
search
Zabranjeno zakonom
Vučića optužuju da je iznio lične i zaštićene podatke dječaka koji je napravio masakr
Profesorica prava na Univerzitetu "Union" i zastupnica pokreta "Ne davimo Beograd" Jelena Jerinić ocijenila je u srijedu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja o masakru u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu iznio brojne podatke iz istrage, kao i lične i zaštićene medicinske podatke 13-godišnjeg dječaka koji je izvršio napad i njegove porodice.
04.05.2023. u 09:12
get url
text

- Ovakvo iznošenje podataka zabranjeno je zakonom, ko god da ga čini morali bi da reagiraju nadležni organi - rekla je Jerinić, prenosi Beta.

Komentarišući deset mjera koje je Vučić predložio Vladi Srbije, Jerinić kaže da nije prvi put da se u javnosti pojavljuje prijedlog da se snizi granica krivične odgovornosti, kao i da je to "populistička mjera kojom se sva krivica za takve događaje svaljuje na maloljetne počinioce i njihove porodice, bez ispitivanja sistemskih problema i odgovornih u sistemu".

- Ovakve mjere rijetko daju rezultate jer ne odvraćaju od činjenja krivičnih djela jer su njihovi uzroci u drugim problemima - ocijenila je ona.

Osmero učenika i radnik osiguranja ubijeni su u srijedu ujutro u oružanom napadu jednog trinaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.