U Americi

Vučić: Pred Srbijom teška jesen

Objavljeno: 24.08.2019. u 15:09

Vučić je osudio napad na Srbe u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

FOTO: Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je svaki razgovor sa predstavnicima SAD važan, jer su pred Srbijom "ne laka jesen, niti jednostavna zima".

- Mi ćemo da se borimo u teškim uslovima, neće biti lako, vidjet ćemo kako će sve da izgleda. Svakako da ne očekujemo lake dane, ni laku jesen, ni jednostavnu zimu za nas - rekao je Vučić za televiziju Pink, u intervjuu poslije niza sastanaka u SAD po pitanju Kosova.

Govoreći o napadima na Srbe u Hrvatskoj, Vučić je kazao da je napad koji se dogodio prije nekoliko dana strašan i da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.

- Fasciniran sam potrebom hrvatskih zvaničnika da pet miliona puta ponavljaju priču o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumijem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neuporedivo i iz Prvog, a naročito iz Drugog svjetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mjestima nije korisno. Želim da gledam u budućnost i gradimo bolje odnose - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se nada da će Srbima koji žive u Hrvatskoj "stići podrška iz Evropske unije", ali da ne vjeruje u to.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije