open-navfaktor-logo
search
Bivši kapiten BiH
Vlatko Glavaš o meču sa Rusijom, ima poruku i za Vicu Zeljkovića: Ovo je porazno, neka vas je sramota!
Ne smiruju se reakcije javnosti na odluku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o igranju prijateljske utakmice s Rusijom.
14.09.2022. u 08:50
get url
text

Najveće zvijezde nacionalnog bh. tima Edin Džeko i Miralem Pjanić poručili su da ne žele putovati u St. Peterburg i igrati u jeku rata u Ukrajini.

Vlatko Glavam, nekadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, smatra da je najavljena utakmice protiv Rusije politička odluka Dodikovog sestrića (Vico Zeljković) i svih onih koji rade na rušenju integriteta i suvereniteta BiH.

Odluku o igranju meča sa Rusima donio je Komitet za hitnost u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa.

VEZANI TEKST - Vlatko Glavaš: Kada u FSBiH imate 2:1 protiv BiH, onda morate igrati prijateljsku sa Rusijom

- Neka je na sramotu svima onima koji su glasali za ovu odluku. Tegeltija omalovažava košarkašku reprezentaciju nazivajući je "tamo nekom", i nju i zastavu i himnu. A nije mu smetalo nijedno dok je radio kao predsjedavajući VSTV-a, dok je crpio novac iz države. Tada mu nije smetala ni himna, niti zastava, niti država - rekao je Glavaš za Hayat dodavši:

- Mnoge evropske i svjetske reprezentacije nisu htjele igrati sa Rusijom. Ovo što rade je porazno. Zbog takvih politika mladi ljudi odlaze, politike koje sistemski uništavaju sve u Bosni i Hercegovini. Zeljković je vidio da ima mnogo onih koji vole Bosnu i Hercegovinu i koji će ustati i reći im "ne može to tako" - naglasio je Glavaš.

Još je, dodaje, uvjerenja kako će kompletan Izvršni odbor FSBiH ispraviti ovu sramnu odluku u oktobru.

- Navijači trebaju dati podršku igračima, ali osuditi Fudbalski savez BiH. Ako budemo protiv reprezentacije, oni koji rade na rušenju ove zemlje će postići svoj cilj. Oni žele uništiti državnu reprezentaciju - naveo je Glavaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.