Utorak, 05.03.2024.

Vlada KS krišom donijela odluku: Nermin Muzur više nije na čelu Turističke zajednice

Povjereništvo u Turističkoj zajednici KS u sastavu Nermin Muzur kao predsjednik, te Mersiha Mehmedagić i Azra Džigal kao članice, razriješeno je dužnosti

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na sjednici održanoj 14. novembra ove godine donijela Odluku o razrješenju Povjereništva u Turističkoj zajednici KS.

Povjereništvo u Turističkoj zajednici KS u sastavu Nermin Muzur kao predsjednik, te Mersiha Mehmedagić i Azra Džigal kao članice, razriješeno je dužnosti.

Istovremeno je usvojeno Rješenje o imenovanju vršiteljice dužnosti predsjednice Turističke zajednice KS, a na tu je poziciju imenovana Azra Džigal. Ona je na tu poziciju imenovana na period od najviše tri mjeseca od dana imenovanja.

Zanimljivo je da, iako aktuelna vlast u KS ističe svoju transparentnost kao jednu od vrlina koja ih razlikuje od svih ranijih vladajućih garnitura, o ovoj promjeni rukovodećih struktura u Turističkoj zajednici javnost nije upoznata putem izvještaja sa sjednice Vlade KS, već je informacija, u skladu sa zakonskom obavezom, objavljena u Službenim novinama KS.

Četrnaestog novembra su, podsjećanja radi, održane dvije sjednice Vlade KS, a promjena rukovodećih struktura u Turističkoj zajednici KS nije bila na dnevnom redu niti jedne od ove dvije sjednice.

Da se Muzur namjerava povući sa čelne pozicije u Turističkoj zajednici KS, Faktor je pisao još u septembru ove godine.

VEZANI TEKST - U NiP-u se priča: Muzur se namjerava povući sa čela TZ, moguća kandidatura za načelnika Ilidže


S druge strane, Džigal je bila članica Komisije za provođenje javnog poziva za dodjelu sredstava, koji je u javnosti izazvao snažne reakcije zbog činjenice da je dio sredstava dodijeljen osobama bliskim Narodu i pravdi.

VEZANI TEKST - Muzur se trudio objasniti da mediji i građani nisu shvatili zašto NiP članovima i jaranima dijeli budžetske pare

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh