Tom prilikom Zeljković je prigodnim govorom pozdravio prisutne, te je od selektora Faruka Hadžibegića i direktora A reprezentacije Zvjezdana Misimovića dobio informacije o toku priprema našeg najboljeg tima za junske utakmice protiv Portugala i Luksemburga.

- U Trening centru FSBiH sam posjetio reprezentativce, koji se od jučer pripremaju za junske utakmice u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mi smo ovo takmičenje još ranije označili kao glavni sportski i takmičarski cilj, tako da su sve naše misli i želje usmjerene ka ostvarenju tog cilja.

Raduje me raspoloženje među igračima i članovima stručnog štaba i vidim da su fokusirani na ono što nas čeka u narednim danima. Znam da je iza njih naporna sezona u klubovima, ali sigurno žele da na zasluženi odmor odu sa dodatnim zadovoljstvom zbog rezultata u reprezentaciji - izjavio je Zeljković, koji je pozdravio novajlije u našem timu Hamulića, Barišića i Varešanovića.

Kako se može vidjeti na fotografijama iz TC reprezentaciji se priključio i Said Hamulić, koji je naknadno dobio poziv nakon što se povrijedio Ermedin Demirović.