Istina o genocidu

Urednik Danasa Rade Radovanović poručio: Nobelovac Peter Handke je ljudski bijednik!

Objavljeno: 14.12.2019. u 22:57

Radovanović je na društvenim mrežama objavio post o dobitniku Nobelove nagrade za književnost, negatoru genocida Peteru Handkeu

FOTO: Facebook Rade Radovanović

Rade Radovanović, novinar i dramski pisac iz Beograda. Bio je urednik programa Radio Beograda, ratni dopisnik sarajevskog NTV Studio 99, dopisnik WDR Koln, dopisnik i šef biroa Radija Slobodna Evropa (RSE) za Srbiju, direktor programa NTV5, glavni i odgovorni urednik TV AVALA... Jedan je od osnivača i urednika lista Danas.

Radovanović je na društvenim mrežama objavio post o dobitniku Nobelove nagrade za književnost, negatoru genocida Peteru Handkeu koji prenosimo u cjelosti. 

Nobelovac Peter Handke je ljudski bijednik !

Hariz Halilović, rođen nedaleko od Srebrenice, profesor antropologije na Monash univerzitetu u Melburnu... srećom je izbjegao zločincima u julu 95. ... Mnogi njegovi Halilovići nisu, pa on dolazi svakog ljeta da ih sahranjuje ... Magistar Srđan Šušnica, Banjalučanin kome su zločinci ubili oca Miodraga aprila 93...srećom je izbjegao iz svog grada februara 2019. te sada sprema doktorat u Švicarskoj... Bili smo u Potočarima, u Harizovom zavičaju, prvo ćutali i gledali hiljade bijelih nišana...na desetinama njih piše Halilović ... a onda pričali o genocidu i posljedicama u Srebrenici, u BiH, u Evropi ...na kraju 20.vijeka !

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije