open-navfaktor-logo
search
Kolekcionari odahnuli
UEFA odgodila EURO 2020, ali ne i Panini: Hoće li se Zmajevi pojaviti u tradicionalnom albumu samoljepljivih sličica?
Ljubitelji fudbala ovoga ljeta ostali su uskraćeni za Evropsko prvenstvo koje je odgođeno za sljedeću godinu.
16.04.2020. u 08:16
get url
text

Zbog pandemije koronavirusa Evropska fudbalska federacija bila je primorana smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta odgoditi za sljedeću godinu.

Mnogo je nepoznanica u evropskom i svjetskom fudbalu od izbijanja krize prozrokovane virusom COVID-19. UEFA još nije donijela odluku o novim terminima mečeva baraža za EURO koji su se trebali igrati krajem marta, a nakon kojih smo trebali saznati posljednja četiri učesnika kontinentalnog šampionata.

Osim toga čeka se i odluka o tome hoće li neki od 12 gradova odustati od domaćinstva narednog EP-a, o čemu se dosta pričalo u posljednjih nekoliko dana. Gradovi koji su trebali ugostiti susreta EURO-a imaju rok do 30. aprila da se izjasne da li ostaju li među domaćinima  Evropskog prvenstva ili odustaju.

Uprkos nejasnoćama, kojih nije malo, poznata kompanija Panini odlučila je da će ovog ljeta ipak krenuti s prodajom i distribucijom samoljepljivih sličica za EURO 2020, koji će zadržati ovaj naziv iako će se igrati tek naredne godine.

- Iako smo svi pred velikim iskušenjem, ipak ćemo i ove godine lansirati nekonvencionalni Paninijev album UEFA EURO 2020 - kazala je Alejandra Ruppanner, produkt menadžerica kompanije Panini, prenosi Blick.ch, a zatim objasnila i zašto "nekonvencionalni":

- Bit će ovo prvi od 1970. godine, nadam se i posljednji put, da će Panini štampati sličice u godini kada se neće održati veliko fudbalsko prvenstvo - dodala je Ruppanner.

Iz Paninija nisu kazali hoće li album sadržavati samo 20 reprezentacije, s obzirom na to da nisu poznati svi učesnici EP-a na kojem svoju šansu kroz baraž traže i naši Zmajevi predvođeni selektorom Dušanom Bajevićem.

Pandemija koronavirusa nije poremetila samo izgled albuma odgodivši EURO za sljedeću godinu, već će kasniti i sama distribucija. Paninijeve sličice i album u prodaji će se naći tek za 15-ak dana, što nije bio običaj u ranijim godinama kada su se igrala velika takmičenja. U prodaji bi se obično nalazile krajem marta ili početkom aprila.

Projekt menadžerica Paninija otkrila je da će jedan veliki paket od 120 paketića sličica biti tako koncipiran i sastavljen da će se iz njega najvjerovatnije moći popuniti cijeli album.

- Pokušavamo "boks" od 120 paketića sličica složiti tako da se iz njega može popuniti kompletan album - kazala je Ruppanner, a sve kako bi se smanjio kontakt prilikom razmjene sličica.

S obzirom na to da još nije poznato hoće li u albumu biti reprezentacije BiH, teško je očekivati da će za Paninijevim sličicama u našoj zemlji vladati interes poput onog iz 2014. godine kada je reprezentacija Bosne i Hercegovine debitovala na Svjetskom prvenstvu. No, sačekajmo još dvije sedmice pa ćemo vidjeti šta smislili iz poznate kompanije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.