Ponedjeljak, 06.12.2021.
FOTO: Muhidin Živojević

Učesnici Moto-maratona stigli u Potočare: Odaju počast srebreničkim žrtvama

Učesnici devetog Moto-maratona Srebrenica 2020 "Da se ne zaboravi i ne ponovi" stigli su u poslijepodnevnim satima u Memorijalni centar Potočari – Srebrenica.

Ovogodišnji Moto-maraton za Srebrenicu krenuo je u četvrtak ujutru iz Bihaća uz poštivanje posebnim epidemioloških mjera, zbog čega je i broj učesnika limitiran na oko 300. Na putu prema Sarajevu pravili su pauze u u Ključu, Donjem Vakufu i Travniku.

Po dolasku u glavni bh. grad uz poštivanje svih epidemioloških mjera napravili su kamp na Ilidži, gdje su prenoćili i u petak ujutru nastavili putovanje.

Danas su na platou ispred BBI centra razvili "Cvijet Srebrenice", te položili cvijeće na Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a potom krenuli prema Memorijalnom centru.

Motoristi su se preko Olova uputili u Kladanj, gdje su formirati grupe od po 50 osoba i tako krenuli dalje bez zaustavljanja do Potočara.

Za razliku od prethodnih godina ove, zbog pandemije koronavirusa, nije biti zaustavljanja i odavanja počasti u Vlasenici, Konjević Polju i Bratuncu. 

- Svake godine smo tu. Najmanje je bitan broj učesnika, bitno je i kada sve dženaze budu okončane da dođemo tu i poručimo da se nikome nikada ne ponovi. Izuzetno naporan put iza nas, ovo je deveta godina da učestvujemo, ali moramo, i uvijek ćemo, jer ne smijemo zaboraviti žrtve genocida - kazao je za Faktor Dino Ramusović, jedan od učesnika moto-maratona.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh