open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U večernjim satima kiša i povremeni udari vjetra, u ponedjeljak snijeg
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša na sjeveru i sjeverozapadu zemlje. 
19.02.2022. u 08:50
get url
text

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U Posavini poslijepodne umjeren do pojačan sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 18 °C.

Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli period, a opšta slika postepeno će se pogoršavati. Povremeni udari vjetra, povećana naoblaka i ne suviše jake padavine, uzrokovaće umjerene tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Poželjno je topliji dio dana provesti na otvorenom, pri tome se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslijepodne prestanak padavina i razvedravanje u Posavini i Krajini, a u ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do 11, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 14 °C.

U ponedajeljak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša je moguća u Hercegovini. Do kraja dana ili u večernjim satima kiša u cijeloj zemlji. Lokalno je moguća i pojava grmljavine. U višim područjima centralne i istočne Bosne i na planinama očekuje se susnježica ili snijeg.

U kasnim večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne susnježica ili snijeg su moguću i u nizinama. Vjetar slab do umjeren južni. Krajem dana i tokom noći vjetar u skretanju na sjeverni, pri čemu se u Bosni očekuju jaki do olujni udari vjetra. Jutarnja temperatura od četiri do 10, a dnevna od osam do 14, na jugu, sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 18 °C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.