open-navfaktor-logo
search
Poslati snažnu poruku
U ponedjeljak u Sarajevu skup patriota i građana BiH, govorit će se o budućnosti države
Prije nešto više od 31 godinu patrioti, građani Bosne i Hercegovine započeli su borbu za nezavisnost, suverenitet i teritorijalnu cjelokupnost svoje domovine i ta borba nažalost traje i danas.
20.04.2023. u 09:19
get url
text

- Neprijatelji međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine su promijenili metod djelovanja, oružanu agresiju su zamijenili političkom agresijom i nastavili njenu razgradnju koja je na sceni od Dejtona do danas - saopćili su iz Fonda memorijala Kantona Sarajevo i dodali:

- Savez udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine, sa drugim boračkim udruženjima, nastalim u vremenima pred agresiju na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu u sklopu svojih planskih aktivnosti organizuje "Skup patriota i građana BiH" 24. aprila 2023. godine u 12 sati u multimedijalnoj sali JU Fond Memorijala KS (ul. Širokac br. 1), na kojem će se govoriti o budućnosti Bosne i Hercegovine kroz prizmu aktuelne, političko-sigurnosne situacije, odnosno o budućnosti Bosne i Hercegovine u aktuelnom historijsko-političkom kontekstu.

Učesnici skupa će biti:

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH

Šemso Mehmedović, član Parlamenta BiH,

Selmo Cikotić, bivši ministar sigurnosti BiH,

Senadin Lavić, redovni profesor FPN Sarajevo,

Milan Dunović, član Parlamenta BiH i

Bojan Šošić, član Asocijacije krug 99

- Savez udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine poziva sve patriote, građane Bosne i Hercegovine i sve one koji BiH smatraju svojom domovinom da se odazovu ovom pozivu kako bi svojim prisustvom poslali snažnu poruku protivnicima međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, "da patrioti i građani BiH čvrsto i jedinstveno stoje na njenom braniku i da neće dozvoliti ostvarenje bilo kakvih ciljeva iz 90-ih" - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.