Četvrtak, 24.09.2020.

Katastrofa

U izraelskim napadima na Gazu poginulo 16 Palestinaca, jezive scene

FOTO: AA

Ministarstvo zdravstva Palestine saopštilo da je u dva dana ranjeno najmanje 50 osoba

Najmanje 16 Palestinaca poginulo je u zračnim napadima koje izraelske snage od utorka izvode na Pojas Gaze, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo zdravstva Palestine. Ministarstvo je saopštilo da je u dva dana ranjeno najmanje 50 osoba. Brigada Al-Quds, vojno krilo Islamskog džihada, saopštila je da je među poginulim i jedan od njihovih komandanata. 

Izraelska vojska je prethodno saopštila da su njene zračne snage napale Islamski džihad koji je pokušao ispaliti rakete na Izrael sa sjevera Pojasa Gaze. Tvrde da je od utorka više od 250 raketa ispaljeno iz Gaze prema Izraelu. U međuvremenu u gradovima Ashkelon i Sderot na jugu Izraela čule su se sirene uzbune. 

Stanje je eskaliralo rano u utorak u Gazi nakon izraelskog zračnog napada u kojem je poginuo Bahaa Abu al-Atta, komandant Islamskog džihada. Poginula je i njegova supruga Asmaa Abu al-Atta.

Izraelski avioni jučer su izveli i zračne napade čija je meta bio član Islamskog džihada Akram al-Ajouri. Dvije osobe su poginule, uključujući al-Ajourijevog sina, dok je deset osoba ranjeno. Među žrtvama nije al-Ajouri.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh