open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U dijelovima BiH mogući pljuskovi i grmljavina
U sjeverozapadnim dijelovima BiH jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).
03.07.2020. u 08:58
get url
text

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Sokolac 14 stepeni, Ivan-sedlo 16, Bugojno i Srebrenica 17, Jajce, Sarajevo i Zenica 18, Bihać i Sanski Most 19, Drvar, Livno, Tuzla i Zvornik 20, Banja Luka i Prijedor 21, Doboj 22, Gradačac, Grude i Trebinje 23, Bijeljina, Mostar, Široki Brijeg i Stolac 24, Neum 26 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za dva milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u jutarnjim satima na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne porast oblačnosti u Bosni i na sjeveru Hercegovine može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su moguće intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 30 do 36 stepeni.

U Sarajevu je jutros malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme uz postepen porast oblačnosti. Popodne sa kišom, pljuskovi i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.