Poslijepodne u Bosni očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab sjevernog smijera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mjestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni Celzijusa.

Slično kao i proteklog dana, uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina populacije osjećat će se bolje. Sunčani periodi pozitivno će djelovati na opću sliku, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale djelimično umanjiti.

S obzirom da bi poslijepodne mogao biti pojačan osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima na otvorenom. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, jer će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti visoke.

Sutra pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje uz kišu, lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena Celzijusa.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će lokalno bit i intenzivnija, a moguća je i pojava grada. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 29 stepeni Celzijusa.

U nedjelju, drugog dana vikenda, pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno i ponegdje sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 20, a najviša dnevna od 13 do 20, na jugu do 25 stepeni Celzijusa.