open-navfaktor-logo
search
Tužna vijest
U 81. godini preminuo legendarni centarfor Dinama Slaven Zambata
U Zagrebu je u 81. godini preminuo Slaven Zambata, legendarni Dinamov centarfor, koji je obilježio jedan od najslavnijih perioda u klubu sa Maksimira.
29.10.2020. u 10:09
get url
text

Za Modri je odigrao više od 250 utakmica, zabio 156 golova, a u antologijskoj sezoni 1966/1967 sa 24 pogotka kao kapiten vodio je Dinamo do najvećeg trofeja u historiji kluba - Kupa velesajamskih gradova.

Tužnu vijest je potvrdio i GNK Dinamo.

- U velikoj tuzi i bolna srca javljamo da nas je u četvrtak, 29. oktobra, rano ujutro zauvijek napustio naš proslavljeni fudbaler, naš dragi, omiljeni i nezaboravni "plavi devet" - Slaven Zambata. Jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, napadač sa stilom, igrač za fudbalske gurmane i sladokusce, kapetan proslavljene generacije iz 1967. godine, krajem septembra obilježio je svoj 80. rođendan, a duže je od šest desetljeća bio usko vezan uz maksimirski klub. Bdio je nad svakim rezultatom, svakim potezom, emotivno pratio događanja vezana uz Dinamo. Termin ispraćaja doznat ćemo naknadno, a GNK Dinamo ovom prilikom izražava duboku sućut porodici i prijateljima našega Slavena - objavili su iz Dinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.