open-navfaktor-logo
search
AK Sloboda-Tehnograd
Tri državna rekorda i osam medalja na dvoranskim mitinzima u Beogradu
Proteklog vikenda u Beogradu su održana dva velika međunarodna atletska mitinga za sve uzrasne kategorije na kojima su članovi Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd iz Tuzle postavili tri državna rekorda i osvojivši osam medalja.
26.12.2022. u 12:46
get url
text

Na mitingu je učestvovalo više od 2.000 učesnika u svim trkačkim, bacačkim i skakačkim disciplinama.

Šesti miting budućih šampiona održan je u tehničkoj organizaciji AK Partizan. Na tom mitingu atletičari AK Sloboda-Tehnograd osvojili su četiri medalje.

Nikola Pavljašević je osvojio zlatnu medalju u diciplini 800 metara, za mlađe pionire. Ema Mešković je sa vremenom 42,68 oborila državni rekord na 300 metara, u kategoriji djevojčica i mlađih juniorki i osvojila srebrenu medalju. Elma Hasanbašić je osvojila srebro u trci na 800 metara, u kategoriji mlađih juniorki. Bronzani je bio i Rijad Muratović u trci na 60 metara, u kategoriji mlađih juniora, saopćeno je iz AK Sloboda-Tehnograd. 

Drugi dan vikenda bio je rezervisan za Novogodišnji miting AK Crvena zvezda, na kojem su atletičari AK Sloboda-Tehnograd oborili jedan državni rekord i osvojili četiri medalje. Zlatnu medalju osvojio je Nikola Pavljašević u trci na 800 metara, za mlađe pionire. Edhem Vikalo osvojio je bronzanu medalju u trci na 60 metara za seniore. Bronzana je bila i Ema Mešković u trci na 200 metara, za starije pionirke, kao i Bakir Musić u trci na 200 metara, za mlađe juniore.

Elma Hasanbašić je u trci seniorki postavila novi rekord za mlađe juniorke u disciplini 1.000 metara s rezultatom 3:16,38. 

Mitinzima u Beogradu krunisana je najuspješnija atletska dvoranska sezona za AK Sloboda-Tehnograd u godini u kojoj je obilježeno 75 godina uspješnog postojanja i rada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.