Hajradinović je član Kasimpaše i u nedjelju je sa svojim timom gostovao kod Hatayspora.

Njegova ekipa je nakon meča odsjela u jednom od hotela u Hatayu.

- Haris je jučer imao utakmicu u Hatayu i zadesio se na mjestu zemljotresa. Hvala Bogu dobro je i uspio se vratiti za Instanbul. Hvala svima na porukama - objavila je na društvenim mrežama njegova supruga Belma Hajradinović.

Ona je dodala da je hotel u kojem su bili smješteni igrači na svu sreću izdržao, uz opasku da su pored hotela brojni objekti tokom zemljotresa urušeni.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu. Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.

U razornim zemljotresima je, prema posljednim informacijama, najmanje 1.651 osoba poginula, dok je 11.119 ljudi povrijeđeno.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Zemljotres se osjetio i u susjednoj Siriji, a podrhtavanje tla osjetilo se i u Iraku. U pomenutim gradovima nastavlja se potraga za preživjelima ispod ruševina.