U Hercegovini i na zapadu Bosne malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prijepodne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslijepodne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metera nadmorske visine, uglavnom u centalnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni.

Poslijepodne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

Subota - u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prijepodne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni.

Nedjelja - malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.