Stevandić je ruskom kolegi rekao da su njihovu posjetu Rusiji pratili pritisci zemalja Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

- Svi smo pod stalnim pritiskom, dobijamo pretnje i u vezi sa našim stavom po pitanju saradnje sa Ruskom Federacijom - rekao je on i dodao da NATO i EU stalno pokušavaju da "razbiju fiskalni i finansijski sistem" RS-a, te da se iz inostranstva finansiraju i opozicione nevladine organizacije i mediji.

VEZANI TEKST - Operativci GRU-a haraju po RS-u: Stevandić je Dodikov "vulin", u Moskvu putuje po ruske instrukcije

Predsjednik NSRS-a je poručio: 

- Mi smo narod koji ne prodaje svoje dostojanstvo. Želimo da ostanemo prijatelji Rusije uzdignute glave.

- Rusija se zalaže za pravedan svjetski poredak, multipolarni svijet. A oni koji žele da zadrže svoju hegemoniju, naravno, protive se ovom pristupu, čineći sve da zadrže svoj monopol - rekao je Vjačeslav Volodin.

Predsjedavajući Državne dume je naglasio da "svaka nacija treba da ima svoj put, svoje mogućnosti da planira budućnost, da se realizuje".

- Svaka država treba da ima pravo da bude suverena. Mi branimo svoj suverenitet, branimo sigurnost naše zemlje i učinili smo sve što je bilo moguće u okviru dijaloga sa Vašingtonom i drugim zemljama da je odbranimo političkim sredstvima - siguran je on.

Vjačeslav Volodin je podsjetio "do čega je dovela američka politika u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, a sada se to manifestira u Ukrajini, gdje su nacisti došli na vlast kao rezultat državnog udara".

Stevandić je istakao ulogu Rusije u suprotstavljanju nacizmu.

- Svakako, ono što najviše veže naše narode je otpor nacistima. Mi smo narodi koji čuvaju uspomenu - rekao je on.

- Odnosi između naših zemalja se razvijaju zahvaljujući aktivnoj poziciji i interakciji naših šefova država. Dakle, u okviru parlamentarne dimenzije treba da odgovaramo ovoj dinamici odnosa - naglasio je Vjačeslav Volodin, objavljeno je na web stranici Državne dume