open-navfaktor-logo
search
Pita Parlament BiH
Šta Arnaut vidi kao problem novinara: Moraju otvoriti attachment u mailu, dokad tako?!
Uoči svake sjednice Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zastupnici i delegati koriste svoje pravo da postave i dostave niz pitanja na koja su im institucije Bosne i Hercegovine dužne odgovoriti.
14.06.2022. u 13:27
get url
text

Na taj način traže odgovore na probleme o kojima ih upoznaju građani, prijatelji, pa i stranačke kolege i članovi porodice.

Širok je spektar pitanja koja se postavljaju. Ima onih koji bave stvarnim problemima, ima i onih drugih.

Zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut tako je prije nekoliko dana postavio pitanje Kolegiju Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH negodujući jer u e-mail pozivima novinarima na press konferencije u polju "subject" ne napišu o čemu se radi. 

- Zašto Press služba Parlamentarne skupštine BiH šalje pozive za press konferencije koji ne sadrže osnovne informacije o događaju u subject polju ili u tekstu e-maila? Znate li da novinari, koji su u pravilu jako zauzeti, ne mogu razlučiti o čemu se radi dok ne otvore prilog? Hoće li se ova praksa popraviti? Šta će Kolegij Sekretarijata PSBiH poduzeti po ovom pitanju? Koliko je zaposlenih u Press službi Parlamentarne skupštine BiH? Ko je u Press službi odgovoran za sastavljanje ovakvih poziva za medije – pitanja su koja je Arnaut uputio 7. juna.

Dostavio je i screenshot primjera. 

Zastupničko pitanje Damira Arnauta

Zastupničko pitanje Damira Arnauta

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.