open-navfaktor-logo
search
Kompliment
Španski defanzivac jednom rečenicom opisao ubojitost Edina Džeke
Edin Žeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rome, svoj fudbalski i napadački kvalitet potvrdio je igrajući u tri od pet najjačih evropskih liga.
22.05.2020. u 07:35
get url
text

Dijamant je jedan od rijetkih napadača koji se može pohvaliti titulama najboljeg strijelca Bundeslige i Serie A, a u sezoni 2016/2017 bio je i prvi topnik Evropske lige.

VEZANI TEKST - Pohvalio se novim poslom: Koga je masirao Edin Džeko?

Tu sezonu Zmaj je postigao osam pogodaka u drugom po važnosti evropskom klupskom takmičenju, a tri od osam golova zabio je u jednom susretu, na gostovanju kod Villarreala.

Najbolji strijelac u historiji našeg nacionalnog tima briljirao je te februarske noći na Estadio de la Ceramici. Ovaj meč najbolje pamti tadašnji defanzivac Žute podmornice Jaume Costa, koji trenutno nosi dres Valencije.

- Sjećam se utakmice protiv Rome. Džeko je postigao tri gola, a ja sam igrao. Bio je fantastičan, među napadačima je koje je najteže čuvati - prijestio se Jaume.

Roma je te sezone dobacila do osmine finala gdje ju je eliminisao francuski Lyon, no Džekinih osam golova na kraju je bilo dovoljno da titulu najboljeg strijelca podijeli sa Giulianom koji je tada igrao za Zenit.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.