Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma FBiH, kazao nam je kako će sjednicu navjerovatnije zakazati za 29. juli.

- Sutra imamo sjednicu kolegija gdje ćemo definitivno utvrditi termin. Ide se vjerovatno online s obzirom na to da je sada epidemiološka situacija gora nego ikada. Nismo još definisali dnevni red. Iako je poslat u parlamentarnu proceduru, nisam siguran da će se na dnevnom redu naredne sjednice naći izmjene Zakona o radu, s obzirom na to da se o tom zakonu Vlada FBiH nije definitivno izjasnila. Nema kod nas puno zakona, to je situacija na Domu naroda FBiH. Mi smo uglavnom uspjeli da uhvatimo tempo u kojem smo stigli da istretiramo sve što je stiglo iz Vlade FBiH, ili gotovo sve - rekao nam je Zaimović.

Dodaje kako će najdalje prekosutra definisati dnevni red.

- U augustu je kolektivni godišnji odmor. Uvijek je to bio august jer se tada smanji i intenzitet potreba i materijala koji stižu - rekao nam je Zaimović.

Jasmin Duvnjak, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda FBiH, kazao nam je da se sjednica Doma može očekivati u posljednjoj sedmici jula.