open-navfaktor-logo
search
Derbi bez golova
Široki Brijeg i Željezničar podijelili bodove na Pecari
Posljednji susret osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Željezničara završen je bez pobjednika, ali i bez golova, te nije uspio opravdati epitet jednog od derbija ove runde domaćeg prvenstva.
12.09.2021. u 22:51
get url
text

Gostujući tim je prvi zaprijetio preko Sedada Subašića, ali mlak udarac fudbalera Željezničara iz 12. minute bez problema je ukrotio golman domaćeg sastava Dario Miškić.

Pet minuta kasnije Nedim Mekić je nekontrolisano šutirao, da bi Tonči Mujan pokušao u 24. minuti. Ipak, i njegov šut kao i Mekićev nisu bili dovoljno precizni.

U 30. minut Subašić je dobro primio jedan pas Luke Juričića, odlično je i šutirao, no Miškić je odličnom intervencijom spriječio vodstvo gostiju iz Sarajeva.

Samo tri minute kasnije domaćin je zaprijetio. Ivan Paponja je silovito šutirao, no požrtvovanom intervencijom Aleksandar Kosorić je izblokirao pokušaj veznjaka Širokobriježana.

{$galerijaFotografija}

Čuvar mreže domaćeg sastava istakao se se i u 36. minuti kada je zaustavio pokušaj Mekića. Prethodno je Petar Bojo mogao bolje reagovati. Subašić je bio sam na desnoj strani, ali se Bojo odlučio na šut koji je izblokiran.

VEZANI TEKST - Duel novajlija pripao fudbalerima Rudara

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena šef stručnog štaba domaćeg sastava Jure Ivanković bio je primoran napraviti prvu izmjenu. Povrijeđenog Zvonimira zamijenio je Ilija Mašić.

U finišu utakmice Mujan je iz velike udaljenosti zaprijetio Josipu Benderu, no lopta je otišla van okvira gola, dok na suprotnoj strani Bojo u trećoj minuti sudijske na vrhu peterca nije uspio zahvatiti loptu na pravi način.

U drugom poluvremenu, za razliku od prvog dijela, nije bilo ozbiljnijih prilika. 

Željo je pokušao preko Subašića i Boje, dok je na suprotnoj strani pokušao Daniel Lukić, no teško da se ove situacije mogu nazvati pravim šansama.

Na kraju su se oba tima morala zadovoljiti sa po jednim bodom, te su tako i jedni i drugi seriju bez pobjede produžili na tri utakmice. Za domaće je ovo bio šesti ovosezonski remi, a peti rezultatom 0:0.

U narednom kolu Željezničar će na Grbavici ugostiti Velež, dok Širokobriježane koji su 270 minuta bez postignutog gola očekuje teško gostovanje kod Borca.

IMG_2369.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.