open-navfaktor-logo
search
Oštre kritike
SDS ne želi Čubrilovića za predsjednika NSRS: "Ponižavao je zastupnike"
Čubrilović je četiri godine bio gluh za zastupnička pitanja i učinio je sve što je u njegovoj moći da Vlada RS-a ne odgovara zastupnicima na njihova pitanja, navode iz SDS-a
18.11.2018. u 16:38
get url
text
Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović

Srpska demokratska stranka (SDS) smatra da Nedeljko Čubrilović ne bi trebalo ponovo da bude imenovan za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, jer je, kako kažu, u nekoliko navrata ponizio parlament i svjesno otežavao rad zastupnicima opozicije.

Iz ove stranke navode da je Čubrilović ispred male sale Narodne skupštine Republike Srpske "postavio naoružane policajce sa naređenjem da spriječe zastupnike opozicije da prekinu zasjedanje parlamenta" kada je smijenjen glavni revizor Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske Duško Šnjegota. 

- Čubrilović je četiri godine bio gluh i za zastupnička pitanja i učinio je sve što je u njegovoj moći da Vlada Republike Srpske ne odgovara zastupnicima na njihova pitanja - navedeno je u saopćenju iz SDS-a, prenosi Srna.

U SDS-u smatraju da bi Čubrilović novim mandatom još više ponizio parlament RS-a te da je potrebno učiniti sve da se to ne dogodi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.