- Kvalitetne rezultate postignute u oblasti migracija u Unsko-sanskom kantonu od dolaska Selme Cikotića na čelo Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Mustafa Ružnić i A-SDA (NES) doživljavaju kao poraz njihove političke paradigme čiji je cilj stvoriti što veći animozitet Krajišnika prema institucijama države Bosne i Hercegovine.

Građanima Unsko-sanskog kantona potpuno je jasno da se negativne posljedice migrantske krize nisu mogle otkloniti bez ozbiljnog i predanog angažmana Ministarstva sigurnosti BiH. Pozitivni aspekti upravljanja krizom vidljivi su od trenutka kada je Stranka demokratske akcije na poziciju ministra imenovala Selmu Cikotića.

Kampovi u kojima danas borave migranti su pod kontrolom države i pitanjem sigurnosti u njima se također bave specijalizirane državne agencije.

Neosporno je da su policijski službenici Unsko-sanskog kantona u skladu sa svojim ovlaštenjima dali ozbiljan doprinos rješavanju problema izazvanih migracijama, ali je degutantno posmatrati kako premijer Kantona sve aktere ovih procesa stavlja u drugi plan sa bezobraznom namjerom da politički profitira - navedeno je u saopćenju.