open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Schmidt zove Stanivukovića na sastanak, RS ne može biti ostrvo izolovano od svih
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je kazao danas da ga je visoki predstavnik Christian Schmidt pozvao na sastanak koji bi trebalo da se održi sljedeće sedmice u Banjoj Luci.
18.04.2022. u 14:19
get url
text

Stanivuković je naveo da je zainteresovan da razgovaraju.

- Smatram da je dobro da se nađemo i razgovaramo, da se iz Banje Luke čuje jasan stav. Mi ne treba da bježimo od problema, nego da idemo ususret – kazao je Stanivuković.

Poručio je da će iz Banje Luke otići patriotski stav i da će poštovati zaključke Narodne skupštine RS-a.

- Međutim, Banja Luka hoće da cijelu RS drži otvorenom. Ne možemo biti ostrvo izolovano od svih, moramo graditi mostove – rekao je Stanivuković.

Upitan o najavljenom skupu "Sloboda", koji je najavljen za srijedu u 17 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci, Stanivuković je kazao da gradska administracija nije dobila nijedan zahtjev organizatora za njegovo održavanje.

Organizator je, kako su sami potvrdili, Boračka organizacija RS-a, a organizuje se kako bi se poslala poruka da je javnost u RS-u protiv nametnutih odluka visokog predstavnika.

- Mi dajemo površinu na korištenje, odnosno nadležno Odjeljenje za komunalne poslove daje dozvolu, dok je MUP RS-a nadležan za sigurnosne aspekte skupa. Do sada nismo primili nikakav zahtjev za ovaj skup – dodao je Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.