Subota, 10.06.2023.
FOTO: Ines Lučić

Sarajevska autopijaca: Od mobitela, knjiga, veša, do kućanskih uređaja i ćevapa, a pazar najbolji kad su penzije

Od posuđa, preko telefona, donjeg veša, udžbenika i literature, pa sve do majica koje koštaju tri KM. Kratki je to sažetak ponude koja se danas našla pred posjetiteljima sarajevske autopijace na Stupu.

Paradoks je da na ovoj autopijaci ima najmanje automobila. Sve ostalo je tu, "od igle do lokomotive". Da je ponuda obimna, te da su cijene i više nego prihvatljive, svjedoči i veliki broj ljudi koji se u nedjelju već u ranim jutarnjim satima okupio na ovoj pijacu u sarajevskom naselju Stup.

Jedan posjetitelj je uspio pronaći lopate, drugog su zanimale umjetničke slike, a tražile su se i patike za nadolazeće proljeće. Za one koji još ne razmišljaju o višim temperaturama, tu su i priglavci.

Polovni daljinski upravljači i mobiteli, fen za kosu i grijalice, video igrice i literatura, posuđe, džezve za kafu, pa čak i usisivači našli su se na improviziranim prodajnim mjestima koji se već tradicionalno svake nedjelje "instaliraju" na ovoj lokaciji.

- Najviše posla ima kad budu penzije – kaže jedan od prodavača.

Ukoliko posjetitelji ogladne od šopinga, tu je i nešto manje sadržajna gastronomska ponuda, koja se uglavnom sastoji od ćevapa i ostalih roštiljskih specijaliteta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh