Saničanin je sa Partizanom potpisao ugovor na tri godine i samim tim potvrdio da, nakon četiri godine provedene u Vojvodini, želi da ostane u srbijanskom fudbalu.

- Početak prelaznog roka obilježio je moj dolazak u Partizan, što mi je posebno drago. Što se tiče mene i mog prelamanja da li da odem u inostranstvo ili dođem među 'crno-bele', nije mi bilo toliko teško, posebno kada sam vidio odlučnost trenera Aleksandra Stanojevića i uprave da me dovedu. Partizan je stvarno veliki klub i takva ponuda se ne dobija često u životu tako da smatram da je ne treba olako odbijati. Partizan je stvarno veliki klub i može biti velika odskočna daska za najjače lige svijeta i Evrope - rekao je Saničanin za zvaničnu internet stranicu beogradskog kluba.

Saničanin je napustio je kamp reprezentacije BiH da bi došao u Beograd na potpisivanje ugovora, tako da je propustio prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore.

- Napustio sam reprezentaciju jer je ovo veliki korak u mom životu i karijeri, kako za mene, tako i za moju porodicu. Nisam htio ništa da rizikujem. Selektor Ivaylo Petev, kome se ovom prilikom zahvaljujem, ispao je stvarno korektan, nije mi ni u jednom trenutku rekao da se ne slaže s tim da idem, jer su bile prijateljske utakmice. Da su bile kvalifikacione, uopšte ne bi bilo govora o tome da napuštam utakmice. Želim da se zahvalim selektoru Petevu i ljudima iz saveza koji su bili stvarno korektni što se toga tiče, nisu mi stvarali nikakav problem. Nastojaću da se vratim u reprezentaciju, ali sve zavisi da li ću moći, kada ću završiti ovdje sa ljekarskim pregledom i promocijom - kazao je 26-godišnji bh. defanzivac.

Saničanin je karijeru počeo u Rudaru iz rodnog Prijedora, a potom je igrao za banjalučki Borac, Mladost iz Lučana i novosadsku Vojvodinu. U dresu reprezentacije BiH do sada je odigrao deset utakmica.