open-navfaktor-logo
search
Zmajevi na Ilidži
Rukometna reprezentacija BiH počela pripreme za EURO: Sutra protiv Saudijske Arabije
Utakmica se igra u dvorani hotela Hills i bit će otvorenog tipa, a početak je zakazan u 18 sati, uz slobodan ulaz
23.12.2019. u 13:33
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem na Ilidži zvanično je počela pripreme za debitantski nastup na Evropskom prvenstvu koje počinje 9. januara 2020. godine.

Iako je još mnogo nepoznanica za odlazak najboljih bh. rukometaša na EURO, koji će se prvi put u historiji EHF-a igrati u tri zemlje (Austrija, Norveška i Švedska), većina izabranika Bilala Šumana stavila se na raspolaganje našem selektoru.

U prvom dijelu priprema koji će obaviti na Ilidži, do polaska na turnir u Hrvatskoj, Šuman neće moći računati na igrače koji brane boje njemačkih bundesligaša jer ih do kraja kalendarske godine očekuju još dva kola.

Do sada su u bazu rukometnih Zmajeva osim selektora Šumana i fizioterapeuta Amera Nezirevića stigli samo Alen Ovčina i Ibrahim Haseljić, a za očekivati je da će im se ubrzo priključiti i ostale reprezentativne kolege.

Već sutra najbolji bh. rukometaši igraju prvu kontrolnu utakmicu. Protivnik našem nacionalnom timu bit će selekcija Saudijske Arabije, koja će također jedan dio priprema obaviti u Bosni i Hercegovini.

Utakmica BiH - Saudijska Arabija koji se igra u dvorani hotela Hills bit će otvorenog tipa, a početak je zakazan u 18 sati, uz slobodan ulaz za sve ljubitelje rukometa i navijače naše selekcije.

Prvi trening Zmajevi će održati večeras u 17.30 sati.

Šuman je za pripreme za EURO pozvao sljedeće igrače:

Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Tomislav Nuić, Ale Ovčina, Enes Keskić, Srđan Predragović, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Mirko Herceg, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Igor Mandić, Ibrahim Haseljić, Dino Hamidović, Admir Ahmetašević, Gafar Hadžiomerović, Saša Puljizović, Emir Građan, Ivan Karačić, Marin Vegar, Edin Klis, Marko Tarabochia, Edin Tatar, Muhamed Zulfić, Vladimir Vranješ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.