open-navfaktor-logo
search
Bivši stoper Uniteda
Rio Ferdinand objasnio šta je Fergusona natjeralo da kupi Cristiana Ronalda
U ljeto 2003. godine Manchester United je za 19 miliona eura iz lisabonskog Sportinga kupio Cristiana Ronalda.
11.04.2020. u 20:59
get url
text

Legendarni škotski stručnjak Sir Alex Ferguson oduvijek je imao nos za odlične mlade igrače, a da nije pogriješio kada je mladog Portuglca odlučio dovesti na Old Trafford Cristiano Ronaldo je pokazao u narednim sezonama.

Bivši saigrač portugalskog napadača i engleski reprezentativac Rio Ferdinand, koji je u to vrijeme bio jedan od važniji igrača u sastavu Uniteda, otkrio je glavni razlog zbog kojeg je legendarni Fergie odlučio angažovati sadašnjeg fudbalera Juventusa.

- Igrali smo 2003. godine protiv Sportinga i mi smo ušli na poluvremenu, a John O'Shea je trebao bocu sa kisikom igrajući u odbrani protiv njega - ispričao je Ferdinad tokom kampenje "Stay Home. Play Together" koju su pokrenuli EA Sports i Copa90.

- Govorili smo mu da se približi Ronaldu, a on nam nije čak mogao ni odgovoriti. Da budem iskren, ja, Paul Scholes i Nicky Butt smo stajali i govorili "ovo dijete je nevjerovatno, moramo ga potpisati" - prisjetio se Ferdinand, te priznao da su u Unitedu samo sat i po nakon utakmice odlučili da će kupiti Ronalda.

Još jednu zanimljivost vezanu za Portugalca otkrio je nekada sjajni stoper.

- Bili smo prve komšije. I dok sam išao kući znao sam vidjeti po 15 ljudi u njegovom domu. Pitao sam ga: "Brate, ko su svi ovi ljudi? Zar se neće odmarati?" On je odgovorio: "To je moj fizioterapeut, to je sportski stručnjak, a ono je maser". Pomislio sam "Isuse, ovaj tip je lud" - ispričao je Rio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.