Odlične partije Ajaxa u prošloj sezoni, pogotovo u Ligi prvaka, skrenule su pažnju fudbalskih velikana na fudbalere slavnog holandskog kluba.

Iako je svu slavu "pobrao" mladi kapiten Mattijs De Ligt, za kojeg se bori nekoliko evropskih giganata, Real Madrid pomalo iz sjene cilja na Donnyja van de Beeka, u kojim vidi odličnu zamjenu za potencijalno neuspjeli transfer s Paulom Pogbom.

Veznjak Kopljanika bio je jedan od ključnih igrača u eliminaciji Reala i Juventusa na putu do polufinala Lige prvaka, a takmičenje je završio s četiri pogotka u 18 utakmica.

Španska Marca tvrdi da je Van de Beek prvi iza Pogbe na listi Zidaneovih želja, a s obzirom na visinu odštete, njegova primanja i zahtjeve njegovog agenta Mine Raiole, jasno je da je Holanđanin u prednosti.

Manchester United navodno ne želi prihvatiti ništa manje od 167 miliona eura, čime bi na Pogbi zaradio više od 60 miliona jer je skupo plaćen njegov transfer iz Juventusa.

Predsjednik Reala Florentino Perez nije baš voljan platiti ono što bi Crveni đavoli željeli, a stvari dodatno komplikuje i navodna Pogbina želja za povratkom u Torino.

Real je na pojačanja već potrošio više od 300 miliona eura na pet fudbalera, no čini se da ne planira stati na tome. Ipak, prije narednog transfera vjerovatno će poraditi na prodaji Garetha Balea, Isca i Jamesa Rodrigueza.

Na kraju vrijedi napomenuti da je Van de Beek Prošle sezone odigrao ukupno 57 utakmica, postigao 17 golova i upisao 13 asistencija, a njegova tržišna vrijednost trenutno iznosi 40 miliona eura.