Srijeda, 12.05.2021.

Ramiz Salkić u Veljacima: Važno je da buduće generacije poštuju i cijene doprinos naših šehida

Salkić je položio cvijeće i proučio Fatihu šehidima, a obilježavanju su prisustvovali i brojni Bratunčani i Podrinjci, te članovi udruženja žrtava

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu prisustvovao obilježavanju Dana šehida.

Salkić je položio cvijeće i proučio Fatihu šehidima, a obilježavanju su prisustvovali i brojni Bratunčani i Podrinjci, te članovi udruženja žrtava. Tokom programa je proučen Jasin šehidima, a prisutnima se obratio Admir ef. Velić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Potpredsjednik Salkić je danas izjavio da je obaveza svih preživjelih da se sjećaju najboljih bosanskih sinova, te da nemjerljiv doprinos šehida u odbrani i očuvanju domovine Bosne i Hercegovine prenose na mlađe generacije.

- Danas se s posebnim emocijama i ponosom sjećamo naše braće, saboraca, komšija, rođaka, prijatelja i sugrađana. Oni su svoje živote ugradili u temelje naše domovine Bosne i Hercegovine i na tome im moramo biti zauvijek zahvalni. Najbolji način da im se zahvalimo jeste da ih nikada ne zaboravimo, da obilježavamo Dan šehida, da više pomažemo i pazimo porodice šehida, da budemo bolji i vredniji i da istrajemo u izgradnji moderne, prosperitetne i jedinstvene države Bosne i Hercegovine - kazao je Salkić.

Dodao je da su nam šehidi poklonili mir i slobodu, čime su nas zadužili i čime su nam dali zadaću.

- Na nama svima zajedno je da uradimo tu zadaću i da se izborimo za bolju i sretniju državu u kojoj će svi građani bolje živjeti i imati jednaka prava.  Izuzetno je važno da našoj djeci govorimo o najboljim sinovima ove zemlje koji su za domovinu dali ono što je najvrednije – svoj život. Važno je da buduće generacije poštuju i cijene doprinos naših šehida, a da država više pažnje poklanja programima i projektima koji će njegovati sjećanje na bosanske šehide - poručio je danas potpredsjednik Salkić u Memorijalnom centru Veljaci.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh