Petak, 15.01.2021.

Manjak interesovanja

Radončić autobusima spašavao skup u Hrasnici

Mještani Hrasnice očigledno nisu bili previše zainteresovani da svjedoče obraćanju "intelektualca poznatog po širokom vokabularu", kako Radončić sam sebe opisuje

Nije tajna da političke stranke praktikuju autobusima dovoditi članove i simpatizere na predizborne skupove u velikim dvoranama. Međutim, takve aktivnosti za potrebe manjih skupova u prostorima vrlo ograničenog kapaciteta do sada nisu zabilježene. Nisu, sve do aktuelne predizborne kampanje SBB-a.

U petak navečer je ta stranka održala skup u manjoj sali Doma kulture u Hrasnici. Prostorija malog kapaciteta ipak je bila prevelika za broj simpatizera SBB-a koji su željeli čuti obraćanje šefa te stranke Fahrudina Radončića pa su u SBB-u odlučili, kako bi izbjegli potpunu fijasko, malo "pogurati" brojku i to organizovanim dovođenjem članova autobusima, što potvrđuju i fotografije nastale u petak u Hrasnici.

Mještani Hrasnice očigledno nisu bili previše zainteresovani da svjedoče obraćanju "intelektualca poznatog po širokom vokabularu", kako Radončić sam sebe opisuje. Za članove stranke koji su bili prinuđeni autobusima doći na "spektakularni skup" u saopćenju SBB-a, naravno, nije bilo mjesta.

- U dupke punoj dvorani u ovom sarajevskom naselju vladala je velika euforija, kao i na svim ranijim skupovima SBB-a – navodi se u saopćenju te stranke.

Što se tiče sadržaja skupa i obraćanja kandidata predvođenih "super obrazovanim" Radončićem, njime je zapravo dodatno razjašnjena pozadina nepopularnosti te stranke i potrebe da tu nepopularnost kompenziraju zakupljenim autobusima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh