open-navfaktor-logo
search
Nastupila od 18 sati
Puste ulice gradova širom BiH: Građani poštuju odluku o zabrani kretanja
U Federaciji BiH odlukom Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) večeras je na snagu stupila odluka o zabrani kretanja koja je donesena jučer. Policijski sat je na snazi u drugom bh. entitetu Republici Srpskoj.
22.03.2020. u 18:49
get url
text

Građanima u FBiH zabranjeno je kretanje u periodu od 18 do 5 sati.

FŠCZ se na ovu mjeru odlučio kako bi se smanjila pandemija koronavirusa koji hara Evropom.

Zabrana kretanja bit će na snazi do daljenjeg, a građanima je savjetovano da i mimo policijskog sata ostanu u svojim domovina.

U nastavku pogledajte kako izgledaju ulice Mostara, Zenice, Konjica, Bihaća, Cazina, Neuma, Gradačca, Fojice...

{$galerijaFotografija}

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je istakao da policija sinoć nije kažnjavala one koje je zatekla na ulicama RS-a tokom policijskog sata jer veliki broj ljudi nije znao za uvođenje policijskog sata.

- Policija je sinoć samo upozoravala građane, ali od danas će izricati kazne. Novčane kazne su 500 KM, a ako se vodi prekršajni postupak na sudu mogu da iznose i do 1.500 KM. Naročito upozoravamo one koji po kućama i vikendicama organizuju žurke da to ne čine. Upozoravamo ih jer tako dovode u opasnost sebe, svoje porodice i mnoge druge ljude. Mnogi nemaju simptoma, ne znaju da imaju virus, ali su prenosioci, i mogu zaraziti i druge ljude i ugoroziti im živote - istakao je Lukač.

konjic3.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.