open-navfaktor-logo
search
Veliki uspjeh
Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva najbolja na Međunarodnoj olimpijadi znanja "Owlypia Globals"
Lijepe vijesti nam danas dolaze iz Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva. 
27.11.2020. u 18:41
get url
text

Naime, učenici ove obrazovne ustanove Faruk Softić, Amna Fejzić i Haris Junuzović osvojili su prvo mjesto na Međunarodnoj olimpijadi znanja "Owlypia Globals" koju organizira Univerzitet u Cambridgeu.

Oni su se takmičili u konkurenciji 57 timova iz cijelog svijeta, a svi učesnici prethodno su prošli pojedinačne kvalifikacije tako što su osvojili Gold, Silver ili Bronze Certificate na Owlypia online kvizu znanja koji je održan 8. augusta 2020., a brojio je oko 1000 učesnika iz cijeloga svijeta.

Owlypia Globals je trajala od 22. do 24. augusta i sadržavala je pet izazova, Pen-Down challenge- grupno pisanje eseja na zadanu temu, Impromptu challenge- takmičenje u govorništvu bez prethodnog spremanja, Speech-Craft challenge- grupno debatiranje 3 na 3, Knowledge challenge- individualni kviz u opštem znanju iz date grupe predmeta, te o znanju iz prethodno proučenih materijala i Team Spirit challenge- individualni kviz u znanju iz niza knjiga, članaka, TED talks, filmova i individualnog istraživanja...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.