Mostar

Produžen pritvor ocu koji je korpu sa novorođenčetom bacio u provaliju

Objavljeno: 11.10.2018. u 12:40 Autor: A.B.Š.

Šimić se dogovorio sa suprugom da usmrte svoje tek rođeno muško dijete 

Dijete bacio u provaliju u Kobilovači FOTO: ARHIV

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantonalni sud u Mostaru za dva mjeseca produžio je pritvor osumnjičenom Mili Šimiću (56), iz sela Dragićina, općina Grude, zbog sumnje da je počinio krivično djelo "ubistvo".

Mile Šimić se sumnjiči da je 6. septembra 2018. godine u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom da usmrte svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara, te bacio korpu u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Uslijed povreda nanesenih ovim činom kod novorođenčeta je nastupila smrt. 

- S obzirom da postoji bojazan da bi osumnjičeni, ako bi bio pušten na slobodu, mogao ometati kazneni postupak na način da će utjecati na suučesnika u ovom krivičnom djelu, odnosno na svoju vjenčanu suprugu M. Š., te da postoje vanredne okolnosti i da bi puštanje na slobodu osumnjičenika rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, te na temelju priloženih dokaza, Kantonalni sud u Mostaru ocijenio je opravdanim produženje pritvora - saopćeno je iz Ureda glavnog kantonalnog tužioca.

 Kantonalno tužilaštvo u saradnji s MUP-om HNK nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije