Oštre kritike

Principijelna koalicija: Šta je Sabina Ćudić nekada pisala o budućem ministru finansija KS

Objavljeno: 14.12.2018. u 11:33 Autor: R. F.

Istaknula je Ćudić na društvenim mrežama Kovačevićevu ulogu u svjetskoj aferi "Panama Papers", a posebno je izdvojila njegovu izjavu kojom otvaranje kompanije u Hong Kongu pravda činjenicom da "tamo skoro da nema poreza"

Naša stranka, SDP, Demokratska fronta, Narod i pravda, SBB i NBL dogovorili su u četvrtak navečer raspodjelu ministarskih pozicija u novom sazivu Vlade Kantona Sarajevo. Nova vlast će, najavljivali su posljednja dva mjeseca, biti zasnovana na programu, principima i moralu.

Da principi ipak nisu jača strana aktera ovih dogovora, pokazuju njihovi međusobni odnosi iz prošlosti, kada su nerijetko razmjenjivane teške riječi i optužbe. Tako, primjera radi, potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić prije nešto više od dvije godine nije štedjela svog novog koalicionog partnera iz Naroda i pravde, ministra finansija Amela Kovačevića.

Istaknula je Ćudić na društvenim mrežama Kovačevićevu ulogu u svjetskoj aferi "Panama Papers", a posebno je izdvojila njegovu izjavu kojom otvaranje kompanije u Hong Kongu pravda činjenicom da "tamo skoro da nema poreza".

- Izjavljuje SDA kadar čija se ambasadorska plaća isplaćivala od poreza onih koji porez plaćaju u BiH. Kao šlag na torti bezobrazluka dodaje da je "zanimljivo biti na istom spisku sa Messijem" - napisala je Ćudić.

Danas su Ćudić i Kovačević partneri u koaliciji zasnovanoj na principima i moralu.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije