open-navfaktor-logo
search
Sprema se studija
Prijedlog za trgovine i tržne centre u Banjoj Luci: Neradna nedjelja tek od proljeća
Odluka o neradnoj nedjelji u trgovinama i tržnim centrima u Banjoj Luci trebalo bi da se u oktobru nađe pred odbornicima Skupštine grada Banja Luka, najavio je danas gradonačelnik Draško Stanivuković.
13.07.2021. u 13:26
get url
text

Ideja od neradnoj nedjelji u ovom gradu bila je jedno od njegovih predizbornih obećanja, a prema trenutnim najavama, neće u potpunosti zaživjeti do proljeća naredne godine.

Stanivuković koji je tokom predizborne kampanje najavljivao da će, ukoliko pobijedi, "nedjelja biti dan za porodicu i uživanje", sada objašnjava da se sprema studija o efektima neradne nedjelje koja će biti gotova do početka oktobra. U prvoj fazi se predlaže da se umjesto potpune zabrane, prvo uvede skraćeno radno vrijeme.

- Na bazi do sada prikupljenih podataka, ideja je da od oktobra pa narednih pola godine počne tranzicioni period sa skraćenim radnim vremenom do 13 sati. Od proljeća iduće godine trebalo bi da stupi na snagu odluka o potpunoj neradnoj nedjelji za trgovine, tržne centre i taj dio poslovnog sektora – rekao je danas Stanivuković tokom skupštinskog zasjedanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.