open-navfaktor-logo
search
Drugi put u sedam dana
Predsjedništvo BiH ponovo u Briselu: Sastanci sa Tuskom, Rangelom i Michelom
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva žaljko Komšić i Milorad Dodik u petak će službeno putovati u Brisel. 
06.10.2020. u 17:49
get url
text

To je druga posjeta Predsjedništva BiH evropskim institucijama u sedam dana. 

Predsjedavajući Džaferović će se sastati sa Donaldom Tuskom, predsjednikom Evropske narodne stranke. 

Predsviđen je sastanak predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH sa Paulom Rangelom, izvjestiteljem Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu, i sa Charlesom Michelom, predsjednikom Evropskog vijeća. 

VEZANI TEKST - Izvjestitelj Evropskog parlamenta za BiH: EU ne ulaže dovoljno napora u BiH, naročito po pitanju migracija

Rangel se danas obratio na sjednici Odbora za vanjske poslove povodom predstavljanja Paketa proširenja 2020 i Ekonomsko-investitionog plana za Zapadni Balkan, gdje je kazao da u slučaju BiH vjeruje da bi Evropski parlament trebao biti pozitivniji, te djelovati stimulativnije. Naglasio da Evropska unija ne ulaže dovoljno napora kada je u pitanju BiH. Izdvojio je jedan domen, a to su migracije. Ukazao je da su one zanemarene, te je upozorio da je Evropska unija mogla učiniti mnogo više.

Članovi Predsjedništva BiH primit će sutra šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije Johanna Sattlera, dok će evropski komesar za politiku susjedstva i proširenje Oliver Varhelyi u četvrtak u Sarajevu predstaviti Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan, a kojim su predviđena značajna sredstva za BiH. 

 

 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.