open-navfaktor-logo
search
Instalirano 55 uređaja
Potvrdili iz FUCZ-a: Verifikacija respiratora još nije počela, čekaju se instalateri iz Beograda
Verifikacija respiratora koje je iz Kine za borbu protiv pandemije koronavirusa uvezla Srebrena malina trebala bi početi uskoro, možda već ove sedmice.
07.12.2020. u 12:06
get url
text

Kako nam je kazao Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), čeka se dolazak instalatera iz beogradske kompanije Profesional Medic koja ovaj posao radi besplatno.

- U stalnom smo kontaktu s direktorm ove firme Jovanom Roganovićem. Oni su imali problema s bolesnim monterima, a ovih dana instaliraju se respiratori širom Srbije. Ipak, nadam se da će ubrzo stići u BiH kako bi se nastavila instalacija preostalih 45 uređaja od njih ukupno 100 – kaže Kadribegović.

VEZANI TEKST - FUCZ dao dozvolu, Verlab spreman, ali..: Verifikacija respiratora odgođena zbog bolesti radnika firme Dre Medical

Podsjetimo, prošle sedmice FUCZ je donio odluku da laboratorija Verlab može nastaviti verifikaciju respiratora.

- Da, donijeli smo tu odluku bazirajući je na rješenju koje je Verlab dobio od Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine. Na polju mjeriteljstva u BiH ima upitnika, ali mi ne možemo biti arbitri. Vjerujem da će uskoro početi verifikacija uređaja – ističe Kadribegović.

Prošle sedmice direktor Verlaba Almir Badnjević je kazao da će se verifikacija raditi uz prisustvo instalatera Profesional Medica i njihove sestrinske sarajevske firme Dre Medical.

- Međutim, iz Dre Medicala su nas obavijestili da se zbog bolesti nekoliko njihovih radnika verifikacija odgađa. Mi smo spremni, samo čekamo poziv iz FUCZ-a - kazao nam je Badnjević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.