open-navfaktor-logo
search
Nova epizoda sapunice
FUCZ dao dozvolu, Verlab spreman, ali..: Verifikacija respiratora odgođena zbog bolesti radnika firme Dre Medical
Iako je Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) obavijestila laboratoriju Verlab da mogu nastaviti s verifikacijom respiratora ACM812A koje je iz Kine prije više od pola godine uvezla Srebrena malina, to se, po svemu sudeći, neće desiti ove sedmice.
03.12.2020. u 19:00
get url
text

VEZANI TEKST  - Do sada instalirano 55 respiratora Srebrene maline, kada će početi njihova verifikacija?

- U obavijesti FUCZ-a navodi se da će se verifikacija raditi uz prisustvo instalatera sarajevske firme Dre Medical (sestrinsko preduzeće beogradske kompanije Profesional Medic koja je besplatno preuzela posao instaliranja uređaja, op. a.).

Međutim, iz Dre Medicala su nas obavijestili da se zbog bolesti nekoliko njihovih radnika verifikacija odgađa - kazao nam je Almir Badnjević, direktor Verlaba.

Podsjetimo, verifikacija respiratora koje je uvezla Srebrena malina za 10,5 miliona KM obustavljena je polovinom novembra jer u FUCZ-u nisu bili sigurni da li Verlab ima svu potrebnu dokomentaciju za ovaj posao.

Mustafa Kadribegović, v. d. direktora FUCZ-a, prije nekoliko dana za Faktor je najavio da će brzo donijeti odluku hoće li nastaviti s verifikacijom ovih uređaja koji su nabavljeni za borbu protiv koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.