open-navfaktor-logo
search
Mostar
Potraga i dalje traje: Šta se dogodilo Ines Jahović?
Njena prijateljica nije mogla pomoći u potrazi za Ines jer se ne sjeća motela u kojem su noćile u Mostaru, pa čak niti njegove približne lokacije
24.10.2018. u 15:39
get url
text

Iako je prošlo više od trinaest dana otkako joj se izgubio svaki trag, Ines Jahović iz Sarajeva još nije pronađena. Za nestalom djevojkom traga sarajevska policija zbog počinjenog krivičnog djela, ali i prijatelji i rodbina koji sumnjaju da se djevojci dogodilo nešto loše.

Ines je posljednji put viđena u Mostaru, 12. oktobra. Dan ranije ona je u Sarajevu unajmila automobil "škoda fabia",  kako bi putovala sa prijateljicom u Zagreb. Međutim, iz nekog razloga su završile u Mostaru. Navodno su bile umorne pa su odlučile prenoćiti u ovom gradu. Tada su se i posvađale, a prema tvrdnjama majke nestale djevojke, kao i njenih prijateljica, djevojka sa kojom je putovala, Ajla Katana, vratila se u Sarajevo, a Jahović je ostala u Mostaru gdje joj se izgubio svaki trag.

Njena prijateljica nije mogla pomoći u potrazi za Ines, jer se, navodno, ne sjeća motela u kojem su noćile u Mostaru, pa čak niti njegove približne lokacije.

Majka nestale djevojke tvrdi da je automobil koji je unajmila njena kćerka posljednji put viđen u Mostaru, ali mu se tada i izgubio GPS signal. Zadnji signal koji je dao GPS uređaj pokazao je na ulicu Drage Pavlestre. Tu se nalazi motel, ali gazda motela je ustvrdio da nije vidio auto.

- Ines je ostala u Mostaru i od tada joj se gubi svaki trag. Od 13. oktobra je nedostupna na mobilni telefon. Do danas nemam nikakvih vijesti o svom djetetu. Molim sve dobre ljude da ako su nešto primijetili ili znaju nešto o mojoj kćerki da se jave na broj 0043 650 350 6002 ili 062/032-441 - kazala je njena majka Jasminka Forthuber.

Prijatelji nestale djevojke tvrde da Ines nije neodgovorna, da bi se javila nekom od rodbine, te da sigurno ne bježi.

- Djevojka nije neodgovorna, ne bi nikad tako dugo otišla, bila nedostupna i ne javila se nikome. Dodatno nas buni prekid GPS lokacije, strahujemo od najgoreg. Molim sve one koji su iz Mostara i okoline, sve ljude dobre volje ako su vidjeli nešto, čuli ili znaju da odmah obavjeste prvu PU - napisala je prijateljica nestale djevojke na Facebooku apelujući na sve ljude da pomognu u njenom pronalasku.

U Mostarskoj policiji su nam kazali kako oni u ovom slučaju nisu postupali obzirom da im nestanak djevojke uopće nije prijavljen.

- Taj slučaj policiji u Mostaru nije prijavljen, nigdje nemamo evidentiran njen nestanak, ali vjerovatno kolege rade na tome - kazao je za Faktor Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

S druge strane, sarajevska policija je raspisala potragu za Ines Jahović 19. oktobra i to zbog iznude na štetu A. N. iz Sarajeva.

- Potraga je u toku, novih informacija za sada nemamo - kazali su nam u sarajevskoj policiji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.