open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
Portugal deklasirao Švedsku i potvrdio koliko jaka je bila grupa D u kojoj je igrala BiH
Selekcija Portugala rezultatom 35:25 savladala Švedsku i tako stigla do treće pobjede na Evropskom prvenstvu
17.01.2020. u 21:59
get url
text

U kakvoj grupi u debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvo je igrala rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine najbolje pokazuje večerašnji susret u kojem je selekcija Portugala sa 35:25 savladala Švedsku.

Nakon početnog vodstva Portugala od 2:0 uglavnom se igralo gol za gol, uz minimalnu prednost jednog ili drugog tima. Ipak kod rezultata 7:7 uslijedila je serija Portugalaca od 3:0.

Šveđani su nakon vodstva Portugala 10:7 uspjeli prići na 11:10, no do kraja prvih 30 minuta protivnik Zmajeva iz grupe D ponovo se uspio odlijepiti na tri gola prednosti (15:12).

Početko drugog dijela Portugal je ponovo stigao do četiri gola prednosti, a potom je kod rezultata 20:17 uslijedila serija Portugala od 4:0 za maksimalnih sedam razlike, makar do tog trenutka.

Ipak, prednost je rasla i u nastavku, pa su nepunih deset minuta prije kraja Portugalci imali velikih osam golova viška.

Utakmica je na kraju okončana s 35:25 u korist Portugala, koji je ovom pobjedom samo potvrdio koliko je jaka i kvalitetna bila grupa D u kojoj je igrala rukometna reprezentacija BiH.

Fabio Magalhae, Joao Miguel Ferrazs i Rui Silva dali su po šest golova za Portugal, dok su Daniel Petterson i Andreas Nilsson postigli po četiri gola za Švedsku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.