open-navfaktor-logo
search
Presuda
Porodica ga nije teretila: Janjiću dvije godine zatvora zbog pogibije Nemanje Galića
U krivini izgubio kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo s puta i udarilo u zaštinu ogradu koju je probilo, nakon čega je automobil završio na njivi pored puta
08.07.2019. u 12:00
get url
text

Banjalučki Okružni sud izrekao je presudu kojom je Dragana Janjića (30) iz Bosanske Gradiške osudio na dvije godine zatvora, jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov poznanik Nemanja Galić (29), koji je bio njegov suvozač u "golfu", kojim su 1. juna prošle godine sletjeli s puta u mjestu Trebovljani kod Bosanske Gradiške.

Presuda je donesena nakon što je Janjić sa Okružnim javnim tužilaštvom iz Banje Luke sklopio sporazum o priznanju krivnje, a presudom mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dvije i po godine.

Prema navodima iz presude, on je, vozeći pijan, sa 1,68 promila alkohola u krvi, sletio s puta te je teško povrijeđen Galić, koji je usljed povreda preminuo na putu za bolnicu.

Do nesreće je došlo kada je Janjić u krivini izgubio kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo s puta i udarilo u zaštinu ogradu koju je probilo, nakon čega je automobil završio na njivi pored puta.

Udarac u ogradu bio je tako silovit da su vatrogasci morali sjeći lim i krov da bi mogli izvući vozača i suvozača.

Janjić je odmah nakon nesreće u policiji, a kasnije i u Tužilaštvu priznao krivicu, a porodica poginulog mladića od njega nije tražila odštetu.

Majka stradalog je u sudnici kazala kako "osim onoga za što ga sud tereti, oni od njega ne traže ništa više".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.