Subota, 17.04.2021.

Počeo Kongres NBL-a, Hadžibajrić podnosi izvještaj o radu

Na Kongresu je najavljen izbor novih članova Predsjedništva NBL-a, usvajanje izmjena i dopuna Statuta NBL-a, te informacija predsjednika NBL-a Ibrahima Hadžibajrića o radu stranke od Osnivačke skupštine do 1. Kongresa

Prvi Kongres Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) počeo je danas u Sarajevu.

Na Kongresu je najavljen izbor novih članova Predsjedništva NBL-a, usvajanje izmjena i dopuna Statuta NBL-a, te informacija predsjednika NBL-a Ibrahima Hadžibajrića o radu stranke od Osnivačke skupštine do 1. Kongresa.

- S obzirom da prema našem Statutu ne možemo četiri godine raditi na promjenama u Predsjedništvu, mi smo se odlučili da na Prvom kongresu izvršimo dopunu, gdje smo pod izmjenama i dopunama Statuta planirali 17 umjesto 15 članova Predsjedništva. Glavni odbor ostaje na 18 članova – izjavio je Hadžibajrić uoči početka Kongresa.

Dodao je da Statut te stranke predviđa šest regija u BiH, što NBL, smatra on, čini prvom strankom koja je na taj način organizirala svoje djelovanje.

Kongresu prisustvuju i gosti iz drugih političkih opcija, poput potpredsjednika SDA Asima Sarajlića i predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh