A preostalih jedan posto odnosi se na Miralema Pjanića, fudbalskog A reprezentativca BiH, piše španski AS.

- Četiri prijateljske utakmice vrlo su jasno pokazale da postoje neki igrači koji moraju pakovati kofere u potrazi za odredištem, osim onih odbačenih koji su ostali u Barceloni i nisu ni putovali u SAD. Konkretno, to su Memphis Depay i Ez Abde. Obojica moraju otići jer su višak.

VEZANI TEKST - Pjanić na naslovnici Tuttosporta: Zmaj pred povratkom u bivši klub?

Xavi je već odlučio da će u ofanzivi koristiti Lewandowskog, Aubameyanga, Dembelea, Raphinhu, Ansua i Ferrana. Ostali, uključujući Martina Braithwaitea, moraju hitno pronaći izlaz. Idealan rok bio bi prije 13. augusta, kada Barcelona počinje prvenstvo u LaLigi, no rok bi mogao biti produžen do kraja mjeseca - navodi AS.

Ipak, Xavi još nije donio odluku o Pjaniću. Prije nego što se Zmaj vratio u Barcelonu s posudbe u Bešiktašu, planovi s veznjakom bili su vrlo jasni - mora pronaći drugi tim. Međutim, njegov profesionalizam (pridružio se treninzima sedam dana ranije nego što je planirano), njegova želja, njegova dobra izvedba i odličan stav širom su mu otvorili vrata prvog tima Katalonaca.

AS objašnjava da će Pjanićeva sudbina biti poznata nakon razgovora sa Xavijem, a da će ovisiti od toga koliko će pojačanja na kraju prijelaznog roka stići na Nou Camp.

Tokom vikenda pojavila se informacija da je za Pjanićeve usluge zainteresovan Juventus.