open-navfaktor-logo
search
Hvalio saigrače
Pjanić: Imaju mnogo talenta, inače ne bi igrali za Barcelonu
Nizozemski stručnjak Ronald Koeman drugi put ove sezone fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića uvrstio je u početni sastav Barcelone.
29.10.2020. u 08:40
get url
text

Trener španskog velikana bh. veznjaku priliku od prve minute ponovo je ukazao u meču Lige prvaka, baš kao i u prošlom kolu, s tim da je ovoga puta na suprotnoj strani bio Juventus, a ne mađarski Ferencvaros.

VEZANI TEKST - Barcelonin "motor": Znate li koliko je Pjanić pretrčao u duelu s Juventusom?

Dodatnu dimenziju svemu dala je i činjenica da je upravo iz Juventusa Pjanić ovoga ljeta stigao na Nou Camp, no čini se da bh. reprezentativca to nije mnogo poremetilo da odigra solidnu partiju.

Pjanić nakon utakmice nije štedio komplimente na račun Pedrija i Ansua Fatija, tinejdžera iz Barcine svlačionice.

- Naši mladi igrači imaju mnogo talenta, inače ne bi igrali za Barcelonu, jedan od najboljih klubova na svijetu. Oni zaista imaju talent i zaslužuju da budu tu. Ansu je odigrao jako dobro kada je ušao, a Pedri je bio odličan tokom cijelog susreta. Oni su mladi, moraju odrasti, a mi im moramo pomoći u tome - kazao je Pjanić za Sky Sport.

Zanimljiv komentar poslije pobjede na terenu na kojem je protekle četiri godine igrao Pjanić je ostavio i na društvenim mrežama.

- Odlično obavljeno momci, igrati i pobijediti ovdje nikada nije lako - napisao je bh. reprezentativac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.